Valoranima

Kritisch nadenken

Het doel van dit project is om het debat te openen over onze maatschappij. Het scenario speelt zich af in 2060 waarin de lucht is vervuild buiten en mensen naar een winkel gaan om een lucht filteringsmasker te kopen. Met een masker op draait de persoon aan knoppen waarmee hij 3 vragen beantwoord zoals 'Hoe vaak vlieg je per jaar?'en 'Hoe veel uur vrijwilligerswerk doe je?'. Directe feedback wordt geleverd door het masker. Hoe beter de antwoorden aansluiten op de norm van het bedrijf, hoe schoner de lucht is die je inademend.

Het prototype op de Dutch Design Week 2018 die volledig zelfstandig werkt. De assistentie die ernaast staat is om de maskers schoon te maken en de discussie aan te gaan.

Dutch Design Week

De Valoranima was onderdeel van de Mind the Step expositie op de Dutch Design Week 2018 in Eindhoven. Hoe ziet onze toekomst eruit? Mogen anderen jouw morele waarde opleggen? En wanneer moeten we ingrijpen?

Het team

Dit project is het resultaat van het vak Interactive Technology Design aan de TU Delft. Gedurende 10 weken hebben we elke week een nieuw prototype in een dag gemaakt en getest. De leerpunten zijn gelijk input voor de volgende iteratie. We hebben dit project met een team van drie opgezet. Mijn aandeel is de arduino programmering en het ontwikkelen van het scenario.

Mijn teamgenoot Karin bij onze experience op de Dutch Design Week.

De expositie

Poster